Λίβανος: Ακυρώθηκε Το Beirut Pride Μετά Τη Σύλληψη Του Διοργανωτή Του

Outlet: Analitis / Editor: Unspecified / Language: Greek / Date of publication: 16 May 2018 / Estimated reading time: 50 seconds.


Ο διοργανωτής του Beirut Pride συνελήφθη και κρατήθηκε στη διάρκεια της νύκτας από τις αρχές του Λιβάνου, ενώ αφέθηκε ελεύθερος μόνο αφού υπέγραψε έγγραφο με το οποίο δεσμευόταν ότι θα ακυρωθούν οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του μοναδικού gay pride που διοργανώνεται σε αραβική χώρα.

Ο Λίβανος έγινε η πρώτη αραβική χώρα η οποία φιλοξένησε πέρυσι gay pride, αν και η εναρκτήρια εκδήλωση είχε ακυρωθεί έπειτα από απειλές, ενώ οι υπόλοιπες διοργανώθηκαν με κάποια διακριτικότητα και χωρίς να πραγματοποιηθεί πορεία από τις LGBT οργανώσεις.

Φέτος οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 12 Μαΐου και θα ολοκληρώνονταν στις 20 Μαΐου.

 

Το πλήρες τηλεγράφημα στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ


BEIRUT PRIDE ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

1. Τα γεγονότα ακυρώθηκαν με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα της Βηρυτού, χωρίς να ζητηθεί η συμφωνία, η συγκατάθεση ή η άρνηση του Χάντι Νταμιέν. Η απόφαση αναστολής των γεγονότων ήταν αποτελεσματική ακόμη και αν ο Hadi έπρεπε να κρατηθεί υπό κράτηση. Η υπόσχεση που του ζητήθηκε να υπογράψει ήταν να του αναγνωρίσει την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα και όχι να «διαβεβαιώσει τις αρχές ότι όλες οι δραστηριότητες θα παραμείνουν ανασταλμένες». Για πλήρη απολογισμό της κράτησης, ανατρέξτε στο the Statement about the Suspension of Beirut Pride Events – 14 May 2018.

2. Ο Χάντι Νταμιέν δεν του είπε ότι θα έπρεπε να τερματίσει επίσημα την υπερηφάνεια της Βηρυτού. Η υπερηφάνεια της Βηρυτού δεν ακυρώθηκε καθόλου. Οι ανασταλείσες δραστηριότητες ανακαλούνται και τα έργα και οι πρωτοβουλίες της συνεχίζονται όπως είχε προγραμματιστεί.